In Noord-Brabant is het voor middelgrote en kleine bedrijven van cruciaal belang om de veiligheidsmaatregelen voor werknemers serieus te nemen, met een bijzondere aandacht voor het belang van veiligheidsbrillen op sterkte. Deze brillen vormen een essentieel onderdeel van de persoonlijke beschermingsuitrusting, noodzakelijk om aan de veiligheidsstandaarden te voldoen en het zicht van werknemers te beschermen tegen diverse werkgerelateerde gevaren. Hier volgt essentieel advies voor MKB’ers in Noord-Brabant over het nauwkeurig kiezen van veiligheidsbrillen op sterkte, inclusief details over de bekostiging van deze kritieke veiligheidsmiddelen.

Keuze van de juiste veiligheidsbril op sterkte

  1. Overeenstemming met veiligheidsnormen: Zorg dat alle overwogen veiligheidsbrillen in lijn zijn met de EN-166 normering, een indicatie dat ze voldoen aan fundamentele veiligheidseisen.
  2. Het belang van comfort: Een veiligheidsbril moet niet alleen passen, maar ook comfortabel zijn, zodat werknemers geneigd zijn deze voortdurend te dragen, essentieel voor doorlopende bescherming.
  3. Kwaliteit van het zicht behouden: Kies brillen met lenzen die geschikt zijn voor de specifieke vereisten van het werk, zoals lenzen die bescherming bieden tegen UV-straling of zijn uitgerust met anti-reflectie coatings.
  4. Stijlkeuze faciliteren: Het aanbieden van diverse stijlopties kan de acceptatie onder werknemers bevorderen en het draagcomfort verbeteren, wat bijdraagt aan een betere naleving van veiligheidsvoorschriften.

Financiƫle verantwoordelijkheid voor veiligheidsbrillen

Werkgevers in Noord-Brabant zijn, conform de landelijke regelgeving, verplicht om geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), waaronder veiligheidsbrillen op sterkte, te verstrekken aan hun personeel bij blootstelling aan risico’s. De kosten voor deze essentiĆ«le PBM’s dienen door de werkgever gedekt te worden. Voor verdere details over de regelingen omtrent vergoeding, zie “veiligheidsbril vergoeden”.

Partnerschap Seeh en Hans Anders Zakelijk

Dankzij een samenwerking met Seeh hebben MKB’ers in Noord-Brabant toegang tot een ruim assortiment aan veiligheidsbrillen op sterkte die voldoen aan de EN-166 norm. Dit partnerschap vereenvoudigt niet alleen het keuzeproces maar biedt tevens deskundige begeleiding om te waarborgen dat elke werknemer van de juiste oogbescherming wordt voorzien.

Het verzekeren van een veilige werkomgeving, inclusief het verschaffen van adequaat beschermende veiligheidsbrillen op sterkte, is fundamenteel voor MKB’ers in Noord-Brabant. Deze inzet toont niet alleen de zorg van een bedrijf voor het welzijn van zijn personeel maar zorgt ook voor naleving van veiligheidswetgeving.