Doe sociaal:

MKB-Banner-home

Netwerken in Noord Brabant

Met zoveel ondernemers is het niet meer dan logisch dat er allerlei netwerken zijn voor deze ondernemers om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Op de website van de Kamer van Koophandel zijn de meeste van deze netwerken te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is het netwerkontbijt in Den Bosch, waar verschillende ondernemers samen de dag goed beginnen door bij te praten en elkaar te leren kennen. Daarnaast zijn er vele netwerken voor jonge ondernemers, zoals Bizzion, de Jonge Bedrijven Sociëteit en Jong Management Noord Oost Brabant. Het gaat hierbij om netwerken voor mensen tot ongeveer 30 jaar, waarbij gezelligheid een belangrijke rol speelt.

Creatieve industrie

De creatieve industrie in Brabant wordt ondersteund vanuit verschillende netwerken. Zo is er het Brabants kenniscentrum voor Kunst en Cultuur, dat een aanspreekpunt vormt voor vele creatieve bedrijven. Daarnaast is er Colin, dat staat voor Creative Organisation Linked In Networks en Creatief Zuid, een organisatie die vanuit de KvK is opgezet om creatieve professionals elkaar te laten ontmoeten.

Qredits

Sommige netwerken gaan verder dan het faciliteren van ontmoetingen. Qredits, een stichting voor microkredieten in de regio Eindhoven, verschaft leningen aan startende ondernemers om goede plannen te kunnen verwezenlijken. In Eindhoven is een kantoor van de Kamer van Koophandel. Ook hier worden verschillende activiteiten georganiseerd om ondernemers te ondersteunen en te stimuleren.

online

Ondernemer
Consumenten-knop