Doe sociaal:
Supermarkt AH XL Jan Heijnsstraat

Hek ter versteviging van hek bij Albert Heijn Tilburg

Bij Albert Heijn aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg is een hek om het hek geplaatst. Afgelopen zaterdag viel daar een hek om, daarbij kwam een 77-jarige vrouw om het leven. ‘We hebben het hek gezekerd om ervoor te zorgen dat een dergelijk ongeval niet weer kan gebeuren’, aldus de Albert Heijn.

77-jarige vrouw

Afgelopen zaterdagmorgen liep een 77-jarige vrouw langs het hek. Het hek viel op haar waarna ze naar het ziekenhuis werd overgebracht. Aan het begin van de middag overleed ze daar aan haar verwondingen.

Onderzoek

De politie, arbeidsinspectie en Albert Heijn zelf doen allemaal onderzoek naar het fatale ongeval. Wanneer dit klaar is weten ze van Albert Heijn niet. ‘Onze prioriteit ligt bij het op de juiste manier betuigen van ons medeleven aan de familie van het slachtoffer. We hebben daarover contact met ze’.

Eerdere problemen

Het hek zou de week ervoor al twee keer zijn omgevallen en de week daarvoor zelfs drie keer, aldus een medewerker van een nabijgelegen restaurant. Nu blijkt uit een briefje dat op het hekwerk bevestigd is, dat Albert Heijn weet van het gevaarte bij verkeerd gebruik om kan vallen. ‘Kijk goed uit met het openen en sluiten van het hekwerk. Als je het hek te ver opent, dan gaat het uit de rails’, zo staat op het briefje vermeld. En het lijkt erop dat het laatste ook daadwerkelijk is gebeurd.